Направиха хибрид от Volvo V60

Main February 23, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2310 views | no comments

На Женевското изложение Volvo ще покаже хибридна версия на комбито V60, което е напълно готово за серийно производство. Продажбите му ще бъдат факт още през следващата година. Това е първият в света дизелов плъгин хибрид, напълно готов за серийно производство.
Хибридното Volvo V60 съчетава 2,4-литров дизелов мотор с макс. мощност от 215 к.с. и макс. въртящ момент от 440 Нм с монтиран на задния мост електрически двигател с мощност от 70 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Автомобилът разполага и с 12-киловатчасови литиево-йонни батерии и 6-степенна автоматична предавателна кутия. Добрата новина е, че тях можем да зареждаме от битовата електрическа мрежа за приблизително 4,5 часа, като през това време имаме възможност да пуснем и климатика, за да загреем или охладим салона.
Автомобилът ще е с три възможни режима на работа - Pure, Hybrid и Power, които могат да бъдат активирани с копчета от централната конзола. При първия той ще се движи само на електричество с максимален запас от 50 км, а в силовия режим се залага на повече динамика. В хибридния режим работят и дизеловият двигател с вътрешно горене, и електромоторът, като резултатът от тази работа е 49 г въглероден диоксид за 100 изминати километра и среден разход в размер на 1,9 л. С напълно зареден резервоар пробегът на автомобила достига до 1200 км.
Тъй като електромоторът е монтиран при задните колела, при желание можете да разчитате и на пълноприводна трансмисия, достатъчно е да натиснете съответното копче в салона.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...